Näin valitset sopivimman trukin - 10 vinkkiä - Trukkikauppa.com

Näin valitset sopivimman trukin – 10 vinkkiä

Trukkia hankittaessa pitää ottaa huomioon monta seikkaa, jotta tulee hankkineeksi omiin tarpeisiin sopivimman trukin. Nämä kysymykset voivat auttaa trukin valinnassa:

  1. Minkälaiseen käyttöön ja käyttöympäristöön trukkia ollaan hankkimassa?
  2. Tuleeko trukki sisä- vai ulkokäyttöön?
  3. Kuinka korkealle lavoja ja muita kuormia pitää pystyä nostamaan?
  4. Minkä painoisia kuormia käsitellään?
  5. Onko toimintaa mahdollista tehostaa erikois- tai automaattitrukkien avulla?
  6. Minkälaisia trukin lisävarusteita tarvitaan?
  7. Mitä vaihtoehtoja trukin käyttövoiman suhteen on?
  8. Tarvitaanko akkukäyttöiselle trukille oma varaamo?
  9. Miten laitteista pidetään huolta?
  10. Kuka vastaa trukin kunnossapidosta?

Varastotrukkeja on olemassa monia erilaisia, ja ne soveltuvat moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Vaativaan työskentelyyn kannattaa valita vastapainotrukki.  Pinontavaunu sopii matalalla ja keskitasolla sijaitsevien tavaroiden siirtoon. Lavansiirtovaunu toimii kuormalavojen siirtäjänä. Keräilytrukki soveltuu esimerkiksi kapeille käytäville. Myös pumppukärry on hyvä vaihtoehto tavaroiden siirtelyyn.

Trukit moniin eri tarpeisiin

Monipuolisimpia ja yleisimpiä materiaalin kuljetuksiin käytettyjä trukkeja ovat vastapainotrukit. Vastapainotrukki on tehokas työväline ja niitä on sekä sähköisinä että kaasu- ja polttomoottorilla varustettuina. Polttomoottorikäyttöinen vastapainotrukki soveltuu parhaiten ulkokäyttöön. Vastapainotrukkien nostokapasiteetti vaihtelee valmistajan mukaan noin 1 500 kg:sta 55 000 kg:n. Vastapainotrukki soveltuu varastoihin, terminaaleihin, maatiloille, eri teollisuuden aloille ja satamiin.

Monenlaisiin kuljetus- ja lastaustarpeisiin ja erityisesti kapeilla käytävillä työskentelyyn soveltuvat parhaiten kylkitrukit ja nelitietrukit. Myös kylki- ja nelitietrukkeja on saatavilla sekä sähkö- että polttomoottoreilla. Kylkitrukilla tavaraa kuljetetaan nimensä mukaisesti trukin kyljessä pitkittäissuunnassa. Nelitietrukki puolestaan mahdollistaa työskentelyn kaikissa suunnissa. Sen kaikki pyörät ovat kääntyviä, joten kulku onnistuu myös sivusuunnassa. Kylki- ja nelitietrukit soveltuvat kuljettamaan ja lastaamaan pitkiä ja raskaita tavaroita (esimerkiksi puutavaraa tai putkia). Ne ovat lisäksi oivallinen valinta lavojen siirtämiseen ja lastaamiseen.

Keräily on useimmiten aikaa vievin ja kallein vaihe materiaalin käsittelyssä varastoissa. Keräilytrukkeja käytetään kokolavakuormia pienempien tilauserien keräilyyn ja ne voidaan jakaa pääpiirteittäin matala-, välitaso- ja korkeakeräilijöihin. Trukkikauppa.comin laajasta trukkivalikoimasta löytyvät ergonomiset ja suorituskykyiset keräilytrukit varastoon kuin varastoon. Korkeakeräilytrukki mahdollistaa työskentelyn hyvin kapeassa ja korkeassa hyllyvälissä. Korkeakeräilijät nostavat peräti 17 metriin! Kun käytössäsi on korkeakeräilytrukki, voit säästää lattiapinta-alassa sekä panostaa hyllykorkeuteen. Keskitason keräilijät nostavat kuorman 2-3 metriin. Matalakeräilytrukki sopii käytettäväksi matalalla, yhden tason keräilyssä. Matalakeräilijällä voidaan nostaa myös erittäin painavia kuormia. Keräilyprosessia voidaan edelleen tehostaa keräilytrukkien automaatiolla. Tähän löytyy valikoimastamme myös monia ratkaisuja. Automaatiolla mm. keräilytarkkuus paranee ja askelmäärät vähenevät.


Lavansiirtotrukki on suunniteltu yksittäisten lavojen siirtoon yhdessä tasossa. Siirtovaunu sopii käytettäväksi sekä lyhyellä että pidemmällä matkalla niin varastoissa, tuotannossa kuin terminaaleissa. Siirtovaunu on loistava apu esimerkiksi kuormien lastaamisessa ja purkamisessa. Sopivaa lavansiirtotrukkia valittaessa kannattaa huomioida kuljetettava matka. Lavansiirtotrukkeja on valikoimastamme saatavilla sekä läpältä ajettavana että perässä käveltävänä. Ajettava malli säästää aikaa ja askelia ja se soveltuu erinomaisesti pidemmille matkoille. Lyhyemmille kuljetusmatkoille sopii perässä käveltävä lavansiirtotrukki.

Pumppukärryt ja pinkkarit pieniin varastoihin ja myymälöihin

Haarukkavaunut eli pumppukärryt ovat kompakteja ja painoltaan kevyitä työkaluja. Niitä on helppo käyttää myös ahtaissa tiloissa. Pumppukärryjen avulla mm. lavojen ja pallettien siirto onnistuu kevyesti.

Pinoamistrukkeja eli pinkkareita käytetään nimensä mukaisesti lavojen pinoamiseen ja hyllytykseen esimerkiksi kaupan ja teollisuuden varastoissa. Ratkaisevia tekijöitä pinkkarin valinnassa ovat tarvittava nostokorkeus ja kapasiteetti sekä siirtomatkojen pituus. Käsikäyttöiset pinoamisvaunut tuovat tehokkuutta pienten varastojen ja myymälöiden toimintoihin. Valikoimastamme pinoamiseen löytyvät sekä käyden, ajotasolta että istualtaan ajettavat pinkkarit.

Trukkikauppa.comin trukkimallisto on Suomen laajin ja tarjoaa monipuoliset ratkaisut sisälogistiikan hallintaan. Meiltä voit tilata trukkien lisäksi trukkien lisälaitteet, haarukat, varaosat ja trukin renkaat – kaikki kätevästi netistä.